LNV honoreert twaalf Kas als Energiebron-projecten

Het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) ondersteunt twaalf projecten van het programma Kas als Energiebron.

LNV+honoreert+twaalf+Kas+als+Energiebron%2Dprojecten
© Twan Wiermans

LNV volgt hiermee het advies van de ondernemersgroep Kas als Energiebron. Eerder ging de programmaraad 'Kennis in je Kas' al akkoord met de onderzoeksvoorstellen. Onderzoeken die financiële steun krijgen van het ministerie kijken onder andere naar de teelt van phalaenopsis met energiebesparing, chrysantenteelt met energiezuinige led en een teeltstrategie met full ledverlichting bij lisianthus.

Andere projecten die zijn gehonoreerd, zijn het ontwikkelen en demonstreren van een duurzaam teeltconcept met jaarrond aardbeien en de schets van een toekomstbeeld voor een duurzame, energiezuinige, fossielvrije en mogelijk CO2-arme teelt van bramen en frambozen. Dat geldt ook voor de demonstratie van fossielvrije teeltconcepten van aardbei, freesia, potanthurium en gerbera.


Invloed lichtspectrum

Verder krijgen de invloed van het lichtspectrum op bestuivers, de perfecte fossielvrij geteelde perkplant en het ontwerp en de bouw van een nieuw energiezuinige kas voor zachtfruit op basis van ETFE-folie steun uit Den Haag. Dat geldt tevens voor de relatie kasklimaat en plantstress, het vinden van een manier om het stomen te verminderen in de chrysantenteelt en het beproeven van een energiezuinig effectief teeltconcept in combinatie met ledbelichting in de komkommerteelt.

Bekijk meer over:

Lees ook

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  19° / 11°
  50 %
 • Zaterdag
  20° / 13°
  50 %
 • Zondag
  17° / 13°
  10 %
Meer weer