Melkveehouder Sloots kiest opnieuw voor portaalsysteem

Melkveehouder Henk Sloots in het Drentse Annen heeft onlangs een tweede portaalsysteem op het bedrijf geïnstalleerd om in te kuilen. Dit is een permanent afdeksysteem. Het bleek de honderdste van leverancier Agridek. Op 3 juli werd hier gras ingekuild.

Melkveehouder+Sloots+kiest+opnieuw+voor+portaalsysteem
© agridek

Het gras was vrijdag gemaaid, één keer geschud en zaterdag gekuild, samen met wat ouder weidevogelhooi dat vier keer is geschud, vertelt Sloots. Het is voor de ondernemer de tweede sleufsilo met dit portaalsysteem. Dit bevalt hem prima. 'Het kost me maar 2.000 euro per jaar, dus dat valt ook best mee.'

In de ene silo komen de eerste, tweede en een deel van de derde snede, samen met de eiwitrijke vijfde snede, gerstsilage en 1,5 meter maiskuil. Doordat alles laagsgewijs wordt ingekuild is de kwaliteit constant en hoeft er altijd maar één kuil open te blijven, de lasagnekuil.


Energieaanvulling

'Die eerste kuil is voor het winterrantsoen. In de andere sleufsilo komen de derde en vierde snede. Deze eiwitarmere sneden passen weer goed bij de weidegang van de 160 melkkoeien. Het is een mooie energieaanvulling', legt de ondernemer uit.

Sloots koos opnieuw voor Agridek. 'Het bevalt niet alleen prima, ook kunnen we beide systemen aansluiten op hetzelfde zoutbassin om de slurven te vullen. Omdat altijd één kuil open is, heeft dit bassin voldoende capaciteit voor twee systemen.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  10° / 4°
  30 %
 • Zondag
  11° / 2°
  30 %
 • Maandag
  10° / 0°
  20 %
Meer weer