Geen voortijdig einde Gelderse geitenstop

Er komt definitief geen voortijdig einde aan het moratorium op de geitenhouderij in Gelderland. Een motie van de PVV die daartoe opriep, kreeg woensdag in Provinciale Staten alleen steun van Forum voor Democratie.

Geen+voortijdig+einde+Gelderse+geitenstop
© Bram Becks

Geen verrassende uitkomst, aangezien vorige week tijdens een commissievergadering al bleek dat andere fracties, op de PVV en Forum voor Democratie na, de stop niet willen opheffen. Wel werd gedeputeerde Peter Drenth (CDA) verzocht om aan te dringen op een versnelling van het onderzoek naar de gezondheidsrisico's rondom geitenhouderijen.

In de omgeving van geitenboerderijen lopen mensen meer risico een longontsteking op te lopen. Onbekend is wat het exacte verband is tussen de longontstekingen en de aanwezigheid van geiten in de omgeving. Hangende een onderzoek naar dit verband werd in 2018 een geitenstop ingevoerd.

Voor het onderzoek zijn onder meer achthonderd patiënten met longontsteking nodig, maar vanwege corona zijn er amper longontstekingen vastgesteld. Voor de PVV reden om een motie in te dienen, waarin werd opgeroepen het moratorium per direct te beëindigen.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  12° / 9°
  90 %
 • Vrijdag
  10° / 4°
  70 %
 • Zaterdag
  8° / 2°
  60 %
Meer weer