Geitenhouders willen na 4 jaar van geitenstop af

Provincie Gelderland praat deze week opnieuw over de geitenstop. Geitenhouders willen na 4 jaar onduidelijkheid eindelijk eens vooruit kunnen kijken. Zo ook Niels van Middelkoop. 'Is het nog wel rechtvaardig om na 4 jaar zonder uitkomsten van een onderzoek de sector zo op slot te laten?' vraagt de geitenhouder uit Horssen zich af.

De geitenstop werd in 2017 ingevoerd. Geitenhouders wachten nu al jaren op de uitkomsten van het onderzoek Veehouderij en Gezondheid Omwonenden (VGO). Ook Van Middelkoop wil graag door met de ontwikkeling van zijn bedrijf. 10 jaar geleden ben ik hier voor mezelf begonnen met het houden van geiten. Ik heb de locatie gehuurd met het idee op termijn naar een eigen locatie te gaan. Dat is nu lastig. Nu zitten we al lang te wachten.'

Van Middelkoop verwacht niet meteen een explosieve groei van het aantal geiten als de geitenstop eraf gaat. Het gaat er vooral om om tijdens de lammerperiode de dieren ruimte te bieden. 'Het gaat er om dat we goed voor onze dieren kunnen zorgen en onze eigen lammeren opvangen en opfokken.'

Woensdag praat provincie Gelderland hierover. 'Het is goed dat ze erover praten. Ik hoop dat we de ruimte krijgen die we nodig hebben en niet hoeven te wachten tot het VGO-onderzoek eindelijk een keer is afgerond.'

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  11° / 4°
  50 %
 • Woensdag
  10° / 4°
  50 %
 • Donderdag
  10° / 3°
  40 %
Meer weer