CZAV bepaalt poolprijs tarwe op 191 euro

Voor maal- en zomertarwe 2020 presenteert CZAV een netto-eindprijs van 191 euro per ton. Voor brouwgerst ontvangen de telers een nettoprijs van 190 euro.

CZAV+bepaalt+poolprijs+tarwe+op+191+euro
© Anton Dingemanse

In een persbericht meldt CZAV dat de landbouwcoöperatie voor de afrekening van de granenpool in totaal 10,8 miljoen euro moet nabetalen. Naast maaltarwe rekent CZAV 193 euro per ton af voor baktarwe en 175 euro voor voergerst. Graantelers hoeven geen poolkosten te betalen.

CZAV omschrijft de marktomstandigheden voor granen als uitdagend. Volgens de coöperatie bewijst de eigen pool zijn nut in markten met een hoge volatiliteit. Het voordeel van het afzetsysteem van CZAV is dat van late, onvoorziene prijsstijgingen nog optimaal is geprofiteerd.


Brouwpremie 15 euro

De verkopers van CZAV zijn steeds in staat geweest om de granen uit de pool maximaal af te zetten in de voedingsindustrie. Dat is onder meer te danken aan de telers die zich richten op kwaliteitstarwe. Verder is het ondanks moeilijke omstandigheden op de biermarkt toch gelukt om een brouwpremie van 15 euro te realiseren.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  9° / 7°
  95 %
 • Zondag
  10° / 7°
  85 %
 • Maandag
  10° / 9°
  90 %
Meer weer