Tarwemarkt in greep van positievere oogstprognoses

De prijzen op de tarwemarkt staan de laatste weken wat onder druk als gevolg van de gunstige oogstprognoses.

Tarwemarkt+in+greep+van+positievere+oogstprognoses
© Han Reindsen

Deze week verhoogde de Europese Commissie de oogstprognose van tarwe in de EU met 5,5 procent op basis van de bevinding van het Joint Research Center (JRC) in het nieuwste Mars-rapport. Verder meldt RVO.nl in het weekbericht granen onder meer dat in Canada de groeiomstandigheden voor tarwe zijn verbeterd na recente regenval.


Op de Matif in Parijs wordt de maaltarwe deze week genoteerd op ongeveer 205 euro per ton. De laatste maand is het prijsniveau duidelijk wat lager dan de eerste maanden van 2021. Dat heeft alles te maken met de optimistische opbrengstverwachtingen voor dit seizoen en de balans tussen vraag en aanbod.


Aanhoudende droogte Verenigde Staten

Toch wijst RVO.nl erop dat al te grote verdere dalingen van de tarweprijzen niet voor de hand liggen. Onder meer in de Verenigde Staten zijn er zorgen over de gevolgen van de aanhoudende droogte. Terwijl juist in delen van Europa het de laatste twee weken weer te nat is. Met name in Frankrijk, op de Balkan en in de Baltische Staten is sprake van negatieve gevolgen hiervan.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  27° / 13°
  10 %
 • Woensdag
  28° / 15°
  10 %
 • Donderdag
  29° / 16°
  20 %
Meer weer