Mais bezig met groeispurt

Corné Rommens is een van de zestien boeren die dit jaar meewerken aan het maismeetnet van Nieuwe Oogst. Hij heeft zijn mais op tijd kunnen zaaien, maar door de kou ligt de groei achter op schema. Gelukkig ziet de melkveehouder uit het Brabantse Hoeven dat de mais bezig is met een groeispurt.

Via het maismeetnet van Nieuwe Oogst volgen we ook dit jaar weer de groei en opbrengst van mais in Nederland. Rommens is tevreden over het afgelopen jaar.

'Voor onze mais was 2020 een goed jaar. We hebben wel een flinke hagelbui gehad toen het in de pluim stond en de kolfzetting was geweest. Maar die bui heeft gelukkig vrijwel geen schade aangericht en hadden we een mooie kuil. Dus wat dat betreft hebben we ook geen grote veranderingen doorgevoerd wat betreft zaaiplan en rassen voor 2021.'


Kleipercelen blijven achter

De mais op de kleipercelen van Rommens blijven momenteel wat achter bij de mais op zijn zandgronden. 'De kou heeft blijkbaar op klei meer invloed dan op zand. De mais staat daar al wat hoger dan hier achter de boerderij. De mais staat nu zo'n 25 centimeter hoog en ik zie gelukkig dat de planten door invloed van de warmte met een groeispurt bezig zijn. Dus ik heb er wel vertrouwen in dat het dit jaar goed komt met mijn mais.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  10° / 8°
  75 %
 • Dinsdag
  9° / 4°
  90 %
 • Woensdag
  8° / 6°
  85 %
Meer weer