Duitsland slacht minder varkens

Duitse slachterijen slachtten in de eerste vier maanden van dit jaar 3,3 procent minder varkens. Volgens het Duitse statistiek bureau Destatis ligt de oorzaak daarvan in een lagere aanvoer vanuit het buitenland.

Duitsland+slacht+minder+varkens
© Henk Riswick

Uit cijfers van Destatis blijkt dat in april een kleine 4,3 miljoen varkens werden geslacht. Dat is 0,9 procent minder dan in dezelfde maand in 2021. Over de maanden januari, februari, maart en april werden in totaal 17,73 miljoen varkens geslacht. Dat zijn 609.610 dieren (-3,3 procent) minder dan in 2020. Het slachtgewicht steeg echter gemiddeld met 1,6 kilo naar 97,1 kilo. De varkensvleesproductie daalde daardoor minder sterk met 1,7 procent naar 1,72 miljoen ton.

Uit de gegevens van Destatis blijkt dat de afname van het aantal slachtingen uitsluitend op het conto komt van een kleiner aantal buitenlandse slachtvarkens. Van januari tot april werden 424.715 slachtrijpe varkens geïmporteerd vanuit andere EU-landen. Ruim 60 procent minder dan in dezelfde periode in 2020. De binnenlandse aanvoer daarentegen steeg volgens Destatis met 0,1 procent naar 17,30 miljoen dieren.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  12° / 9°
  90 %
 • Vrijdag
  10° / 4°
  70 %
 • Zaterdag
  8° / 2°
  60 %
Meer weer