Danish Crown verkiest verduurzaming boven volume

De Deense vleesgigant Danish Crown wil binnen tien jaar wereldwijd de meest klimaatvriendelijke en duurzame vleesleverancier zijn. In de nieuwe bedrijfsstrategie 'Voed de Toekomst' bevriest de coöperatieve varkensslachter het volume en investeert het fors in duurzaamheid.

Danish+Crown+verkiest+verduurzaming+boven+volume
© eigen foto

De twee tot nu toe autonome grootste businessunits 'Pork' en 'Foods' van Danish Crown worden samengevoegd en gereorganiseerd. Door de productie van vers vlees en verwerkte producten samen te voegen, komt er budget vrij voor het doen van investeringen. Tot 2026 wil het bedrijf daar zo'n 1,6 miljard euro voor uittrekken.

De nieuwe 'Voed de Toekomst'-strategie krijgt prioriteit boven het vergroten van het volume. Innovatie moet de drijvende kracht worden achter de toegevoegde waarde van Danish Crown-producten. Over tien jaar wil het bedrijf niet meer dan nu produceren, maar meer opbrengst halen uit de huidige productie.


'Als vlees zijn slechte naam en reputatie als klimaatvervuiler wil kwijtraken, moeten onze velden en akkers intelligent worden verbouwd, moet kritisch worden omgegaan met drijfmest en moeten dieren voorzichtig worden behandeld', zegt CEO Jais Valeur van Danish Crown.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  9° / 7°
  95 %
 • Zondag
  10° / 7°
  85 %
 • Maandag
  10° / 9°
  90 %
Meer weer