Overname+pluimveeslachterij+Van+den+Bor+goedgekeurd
Nieuws
© Archief Marcel Bekken

Overname pluimveeslachterij Van den Bor goedgekeurd

GroenlandGroup, een onderdeel van de Duitse PHW-Gruppe, mag Van den Bor Pluimveeslachterij in Nijkerkerveen overnemen. Dat heeft de Autoriteit Consument & Markt op 4 juni besloten. Er blijft na de overname voldoende concurrentie over.

Na de overname zal Van den Bor zelfstandig blijven opereren. De overname van Van den Bor past in de groeiambitie van de GroenlandGroup. Net als de GroenlandGroup is Van den Bor vooral actief binnen de retail en industrie.

Tot de GroenlandGroup behoren pluimveeslachterij Esbro, distributie- en verpakkingscentrum GroenlandKip en het bedrijf Vergroen dat een breed assortiment aan vegetarische producten levert.

De Duitse PHW Group is bekend onder de merknaam Wiesenhof en produceert en verkoopt hoogwaardige pluimveespecialiteiten. Het betreft zowel kip als kalkoen. De keten is volledig geïntegreerd van ei tot slachterij, verwerking en logistiek. Onder de PHW Group vallen ook diervoeding en diergezondheid en voeding voor consumenten.

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  17° / 8°
  15 %
 • Zaterdag
  15° / 11°
  70 %
 • Zondag
  15° / 12°
  50 %
Meer weer