Graanziektebarometer meldt aantastingen gele roest en septoria

In de Graanziektebarometer van onderzoeksinstelling SPNA worden in wintertarwe zonder ziektebestrijding de laatste weken meer aantastingen gevonden van gele roest en septoria.

Graanziektebarometer+meldt+aantastingen+gele+roest+en+septoria
© Koos van der Spek

Vooral in de verschillende rassen op het proefveld bij proefboerderij Ebelsheerd in provincie Groningen is een flinke ziekteaantasting te vinden. Dat meldt SPNA in het wekelijks bericht over de Graanziektebarometer. De verschijnselen van de bladschimmels betreffen niet alleen gele roest, maar de laatste weken ook steeds meer septoria. Verder is incidenteel een vlekje DTR te vinden en ook sneeuwschimmel.

Op de Friese proefboerderij Kollumerwaard is de ziektedruk in het proefveld zonder ziektebestrijding aanmerkelijk lager. Ook hier zijn hoofdzakelijk aantastingen te vinden van gele roest en septoria. Maar de mate van aantasting is beperkt in vergelijking met proefboerderij Ebelsheerd.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  10° / 4°
  50 %
 • Donderdag
  10° / 3°
  40 %
 • Vrijdag
  11° / 4°
  50 %
Meer weer