Poolprijs granen bij Agrifirm 20 procent hoger

Voor baktarwe en brouwgerst van oogst 2020 betaalt landbouwcoöperatie Agrifirm in de basispool respectievelijk 193 euro en 187 euro per ton. Deze prijzen zijn ongeveer 20 procent hoger dan vorig seizoen.

Poolprijs+granen+bij+Agrifirm+20+procent+hoger
© Twan Wiermans

Naast 193 euro per ton in de basispool, meldt Agrifirm dat voor baktarwe in de bewaarpool de prijs is uitgekomen op 225,25 euro per ton. Volgens de coöperatie lag de tarwemarkt vanaf de jaarwisseling boven de 200 euro per ton. De markt werd vooral ondersteund door de goede vraag naar grondstoffen in China en de exportheffingen vanuit Rusland.

Met een prijs van 187 euro in de basispool voor brouwgerst, loopt de brouwpremie op tot 12 euro per ton. De prijs voor telers van brouwgerst die zelf bewaren, is in de lange bewaarpool vastgesteld op 212,50 euro per ton. Dit is inclusief bewaarpremie. Agrifirm wijst erop dat voor brouwgerst de markt het hele seizoen onder druk stond vanwege corona. Daardoor was sprake van een verminderde bierconsumptie.


Het verkoopseizoen voor de basispool van Agrifirm loopt van mei, voorafgaand aan de oogst, tot mei, het jaar daarop. Terugkijkend analyseert de coöperatie dat de droge zomer van 2020 de basis heeft gelegd voor de mooie prijsontwikkeling. De opbrengsten waren heel gewoontjes, maar de kwaliteit was daarentegen prima.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  11° / 4°
  50 %
 • Woensdag
  10° / 4°
  50 %
 • Donderdag
  10° / 3°
  70 %
Meer weer