Floriade en Perennial Power informeren vaste plantenkwekers

De 54 leden van het vaste plantenplatform Perennial Power zijn enthousiast over wat er nu al groeit bij Floriade Expo. En over de mogelijkheden die er voor telers zijn om deel te nemen aan het groene mega-evenement in 2022.

Floriade+en+Perennial+Power+informeren+vaste+plantenkwekers
© Paul Heijmink

Dat bleek na een bijeenkomst op vrijdag 21 augustus georganiseerd voor de kwekers van Perennial Power, deze week in het preview-centre op het Floriadeterrein in Almere. De 54 aangesloten leden van het vaste plantenplatform bundelen vooral en in eerste instantie op promotioneel vlak de krachten.

De leden trekken ook deels gezamenlijk op in de aanloop naar het groene mega-evenement dat in 2022 zijn beslag moet krijgen. De Expo haakt hier graag op in. Tijdens de bijeenkomst op het preview-centre verwelkomde directeur Pieter Cloo de aanwezigen.


Transport vaste planten

Landschapsarchitect Niek Roozen nam de kwekers mee door de plannen en de beplanting. Vervolgens werd uitgelegd hoe vaste plantenkwekerij Heutinck een rol speelt in de coördinatie van het transport van de vaste planten naar Floriade.

Ook het sponsoren van bepaalde plantengroepen of eigen selecties is mogelijk voor telers

Jaap Smit, dendroloog Floriade Expo 2022

Duidelijk werd dat alle vaste plantenkwekers op Floriade kunnen leveren, mits ze hiervoor open staan. 'Ook het sponsoren van bepaalde plantengroepen of eigen selecties is mogelijk', zegt dendroloog Jaap Smit.


Zoeklijsten

Smit is aangesteld door de Floriade om het sortiment mede in te vullen. Uiteindelijk wil de organisatie 2.800 verschillende boomsoorten aanplanten op het Floriadeterrein en legio vaste planten. Deze rassen moeten uiteraard de tijd hebben om aan te slaan op het areaal in Almere.

Geïnteresseerde telers kunnen contact opnemen met de plantexpert. Ook wil de dendroloog graag toelichten welke soorten inmiddels op de zoeklijsten staan of er nog bij komen. 'De doelstelling is om een zo groot mogelijke diversiteit toe te passen in de aanplant richting 2022', laat Smit weten.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  17° / 11°
  70 %
 • Vrijdag
  19° / 11°
  50 %
 • Zaterdag
  17° / 13°
  50 %
Meer weer