Definitief groen licht voor Floriade in Almere

De gemeenteraad van Almere heeft woensdagavond definitief besloten dat de Floriade Expo 2022 in Almere doorgaat. De wereldtentoonstelling vindt plaats van 14 april tot en met 9 oktober 2022.

Definitief+groen+licht+voor+Floriade+in+Almere
© Gemeente Almere

Pieter Cloo (links op de foto), directeur van Floriade Almere 2022, is blij met de uitslag van de stemming in de gemeenteraad. 'Samen met de gemeente Almere, provincie Flevoland, de Rijksoverheid, de Nederlandse Tuinbouwraad en al onze partners zijn wij in staat om met de Floriade-programmering de wereld te verrassen.'


De uitbraak van de coronapandemie wereldwijd was eind maart aanleiding om de mogelijke effecten hiervan op de Floriade in Almere nader te onderzoeken. De conclusie daarvan is dat de Floriade 2022 door kan gaan. Maar dat het wel belang is om de communicatie rond het evenement te verbeteren en om het programmamanagement aan te passen.


210 bedrijven en 33 landen

Op dit moment hebben 210 bedrijven zich al verbonden aan de Floriade en hebben 33 landen hun deelname bevestigd. Wethouder Jan Hoek (rechts op de foto) van Almere stelt dat met verschillende partijen al geruime tijd aan de wereldexpo en de nieuwe groene stadswijk die daaraan verbonden is, wordt gewerkt.

'Ik ben blij dat we deze samenwerking kunnen voortzetten', verklaart Hoek. 'De Floriade, het programma met de stad op weg daarnaartoe en de nieuwe wijk Hortus, dat alles bij elkaar helpt ons verder in de ontwikkeling van Almere naar een groene en gezonde stad. Bewoners, instellingen en ondernemers gaan hiervan profiteren.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  10° / 4°
  30 %
 • Zondag
  11° / 2°
  30 %
 • Maandag
  10° / 0°
  20 %
Meer weer