FrieslandCampina+steunt+paralympisch+team+Tokio
Nieuws
© Laurens Morel

FrieslandCampina steunt paralympisch team Tokio

Royal FrieslandCampina steunt dit jaar niet alleen het olympisch team in Tokio, maar ook de paralympische sporters. Het zuivelconcern verbindt zich als leverancier aan beide teams. Het lopende contract met het olympisch team wordt daarbij verlengd.

Daarnaast werd dinsdag, op wereldmelkdag, bekendgemaakt dat handbiker Jetze Plat deze zomer ook ambassadeur van Campina wordt, naast Dafne Schippers en Epke Zonderland.

De verdere samenwerking werd beklonken door het ontsteken van het olympisch vuur door sportkoepel NOC*NSF en FrieslandCampina in het Olympisch Stadion Amsterdam. Algemeen directeur Bas Roelofs van FrieslandCampina Nederland: 'We zijn ontzettend trots op de olympische en paralympische sporters en dat wij hen tijdens deze spelen weer mogen ondersteunen. Daarnaast vonden wij in Jetze Plat een fantastische nieuwe ambassadeur.'

Ook kwamen de ambassadeurs en chefs de mission Pieter van den Hoogenband en Esther Vergeer samen om met radio- en tv-presentator Humberto Tan te praten over de rol van voeding in de topsport. Pieter van den Hoogenband, chef de mission van het Olympisch team: 'Goede voeding speelt een essentiële rol in het verbeteren van sportprestaties. Het betekent veel voor de Nederlandse ploeg in Tokio dat Campina daar aanwezig is.'

Bekijk meer over:

Weer

 • Dinsdag
  14° / 9°
  30 %
 • Woensdag
  15° / 9°
  10 %
 • Donderdag
  16° / 9°
  10 %
Meer weer