Zeeuwse keverbank zorgt voor meer biodiversiteit

Hans van Hage heeft op zijn kwekerij in het Zeelandse IJzendijke een keverbank aangelegd op zijn land. Die moet zorgen voor nog meer biodiversiteit op de biologische rozenkwekerij.

Kwekerij De Bierkreek ligt in West-Zeeuws-Vlaanderen, langs de randen van een kreekrestant van voor de inpoldering. Hier teelt Van Hage zijn biologische rozen.

'Een akkerbouwer ploegt zijn land jaarlijks om, maar onze teelt is tweejaarlijks. Ik wilde eigenlijk dat de kevers op het land zouden kunnen blijven en een toevluchtsoord hebben voor de wintermaanden. Zo kwam het idee van de keverbank voorbij. Toen bleek er ook nog een provinciaal subsidiepotje te zijn voor de aanleg en het beheer ervan. Dus dat kwam mooi uit.'


Voedsel voor vogels

De nieuwe keverbank is nog niet geheel begroeid. Van Hage is van plan om er meer beplanting op te zetten. 'Er komt een aantal wilde rozenstruiken op, zodat de bank ook aantrekkelijk wordt voor vogels. Want die liften natuurlijk mee met de kevers. Voor de patrijs, veldleeuwerik en graspieper is zo'n keverbank een interessante plek voor voedsel. Op deze manier wordt de biodiversiteit bij ons alleen maar groter.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  22° / 15°
  50 %
 • Woensdag
  23° / 13°
  20 %
 • Donderdag
  25° / 14°
  20 %
Meer weer