Hivos lanceert True Price-roos

Hivos en True Price lanceerden vrijdag een roos waarvoor 1,3 cent per steel meer wordt betaald. Hierdoor krijgen de bloemenpluksters bij de Keniaanse kweker Equinox een hoger en eerlijk salaris. Dat melden het Humanistisch Instituut voor Ontwikkelingssamenwerking en het duurzaamheidsplatform True Price.

Hivos+lanceert+True+Price%2Droos
© Han Reindsen

De lancering vond plaats tijdens het True Price Festival, dat wordt gehouden als tegengeluid op Black Friday. Een bosje rozen van tien stuks gaat 13 cent meer kosten. Hivos voert al geruime tijd campagne voor betere arbeidsomstandigheden voor vrouwen in ontwikkelingslanden.De laatste jaren ligt de focus op leefbaar loon in de rozenteelt in Afrika. Hivos is al een tijd met onder andere Albert Heijn in gesprek om aan een beter loon voor de rozenplukkers in Afrika te werken.


Leefbaar

De sierteeltsector sloot vorig jaar een convenant Internationaal Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. 'We mikken erop eind volgend jaar een goede aanpak richting een leefbaar loon te hebben ontwikkeld voor de komende jaren.'


Dat gebeurt op basis van de pilots die de komende tijd plaatsvinden. 'Dan hopen we, naast Albert Heijn, meer retailers erbij te betrekken. Het bouwen van een brede coalitie, ook internationaal, is essentieel om dit tot een succes te maken', stelt Jeroen Oudheusden namens de sector in een bericht op de site van Hivos.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  19° / 11°
  50 %
 • Zaterdag
  20° / 13°
  50 %
 • Zondag
  17° / 13°
  10 %
Meer weer