Valentijnsdag pakt dit jaar goed uit voor bloemenkwekers

Valentijnsdag pakt dit jaar volgens Royal FloraHolland goed uit voor bloemenkwekers. De omzet op de marktplaats van de bloemenveiling was in de twee weken voor Valentijnsdag 33 procent hoger dan vorig jaar.

Valentijnsdag+pakt+dit+jaar+goed+uit+voor+bloemenkwekers
© Johan Wissink

Een topproduct is, zoals gebruikelijk bij Valentijnsdag, de roos. In totaal werden in de twee weken voorafgaand aan Valentijnsdag 152 miljoen rozen verkocht. De gemiddelde prijs was ongeveer 25 procent hoger dan vorig jaar. Rozen, tulpen en chrysanten waren bij elkaar goed voor meer dan 60 procent van de omzet in bloemen.

De omzet in rozen in week 5 en 6 was ruim 45 hoger hoger dan vorig jaar. Voor tulpen en chrysanten was er dit jaar in vergelijking met 2020 respectievelijk een stijging van 28 en 18 procent. Het aandeel in de totale bloemenomzet bedraagt deze valentijnsperiode voor rozen 33 procent, tulpen 18,5 procent en chrysanten 11 procent. Het overgrote deel van de bloemen is bedoeld voor de export.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  19° / 13°
  50 %
 • Zondag
  22° / 9°
  70 %
 • Maandag
  19° / 12°
  30 %
Meer weer