Claas+Axion+960+Cemos+duurzaamste+trekker+van+2021
Nieuws
© Claas

Claas Axion 960 Cemos duurzaamste trekker van 2021

Een internationale jury van 26 gespecialiseerde journalisten heeft de Claas Axion 960 Cemos verkozen tot duurzaamste trekker van het jaar 2021. Voor Claas onderstreept de onderscheiding de relevantie en het bijzonder karakter van het Cemos-dialoogsysteem voor trekkers.

Elk jaar reikt een jury van 26 landbouwjournalisten uit 25 landen de Tractor of the Year Awards uit. Normaal gesproken worden de winnaars elk jaar afwisselend gekozen op de beurzen EIMA in het Italiaanse Bologna of Agritechnica in het Duitse Hannover. Vanwege de coronapandemie vond de prijsuitreiking dit jaar voor het eerst virtueel plaats en werd via een livestream uitgezonden.

Als winnaar in de categorie 'Duurzaamste trekker van het jaar 2021' won de Claas Axion 960 Cemos het van zeventien andere finalisten. De Sustainable TotY-prijs werd dit jaar voor de tweede keer uitgereikt en is bedoeld voor trekkers die zich onderscheiden door hun bijzonder duurzame technologie.


Eenvoudig te bedienen

'Met de Claas Axion 960 is dankzij het Cemos-systeem een grote stap gezet richting duurzamere landbouw. Alle technologie in deze trekker is zeer eenvoudig te bedienen. De optimalisatie van techniek en elektronica, niet in de laatste plaats de optimalisatie van de bandenspanning, stelt deze trekker in staat om opmerkelijke brandstofbesparingen te realiseren met een veel efficiëntere capaciteit in het veld en onder alle werkomstandigheden', verklaarde de jury in de motivering.

Claas introduceerde in september 2020 de Axion 900-serie volgens Stage V. Voor het eerst kunnen de grote trekkers optioneel af fabriek worden uitgerust of achteraf worden voorzien van het Claas CTIC-bandenspanningsregelsysteem en het zelflerende dialoogsysteem Cemos voor trekkers. Deze kreeg onlangs het label 'DLG erkend' voor tot 16,8 procent brandstofbesparing en tot 16,3 procent grotere capaciteit.

Bekijk meer over:

Weer

 • Maandag
  20° / 15°
  70 %
 • Dinsdag
  17° / 10°
  20 %
 • Woensdag
  15° / 11°
  50 %
Meer weer