Claas+boekt+meer+omzet+in+crisisjaar
Nieuws
© Claas

Claas boekt meer omzet in crisisjaar

Landbouwmachinefabrikant Claas verhoogde de omzet in boekjaar 2020 met 3,7 procent tot 4,042 miljard euro. Vorig jaar ging het om 3,898 miljard euro.

Het resultaat voor belastingen steeg van 136 miljoen euro vorig jaar tot 158 miljoen euro dit jaar. De vrije kasstroom zorgde voor een substantiële ommekeer in de winst met 308 miljoen euro. Dat was vorig jaar 138 miljoen euro.

'Claas is erin geslaagd om een omzetgroei te realiseren en de winstgevendheid te verbeteren, ondanks de coronapandemie en productiestilstand. Daarbij heeft onze brede internationale aanwezigheid zijn vruchten afgeworpen', zegt Thomas Böck, voorzitter van de Claas Group Executive Board.

Terwijl de verkopen in Duitsland, Frankrijk en de andere West-Europese landen over het geheel genomen stabiel bleven, groeiden ze aanzienlijk in Oost-Europa en vooral Rusland. Claas behaalde met ongeveer 20 procent de sterkste omzetgroei buiten Europa, waarbij Noord-Amerika de belangrijkste groeimotor bleek te zijn.


Besluitvorming

In eerste instantie werd deze positieve bedrijfsontwikkeling niet verwacht. Door de korte besluitvormingsprocessen heeft Claas zich snel aangepast aan de nieuwe uitdagingen in de beginfase van de coronacrisis. Tijdens productiestops van enkele weken op vrijwel alle productielocaties zijn uitgebreide voorbereidingen getroffen om de productie zo snel mogelijk weer op gang te brengen.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  20° / 11°
  20 %
 • Maandag
  19° / 12°
  20 %
 • Dinsdag
  17° / 8°
  10 %
Meer weer