Claas komt met vierde generatie van Arion 400-serie

De Arion 400-serie van Claas is voorzien van Stage V-motoren en kreeg diverse vernieuwingen. De trekkerserie is ook een topmodel rijker met de Arion 470 van 155 pk.

Claas+komt+met+vierde+generatie+van+Arion+400%2Dserie
© Claas

In de Claas-fabriek in het Franse Le Mans zijn al bijna 30.000 trekkers van de Arion 400-serie geproduceerd. Het is daarmee een van de belangrijkste modellen voor Claas. In Frankrijk zou het merk met dit model dan ook 20 procent marktaandeel hebben in dit vermogenssegment.

De Arion 400 serie-bestaat nu uit zeven modellen van 90 tot 155 pk. Alleen de vier sterkste modellen, 440, 450, 460 en 470, hebben een vermogensboost van 10 pk. Deze boost is beschikbaar boven een rijsnelheid van 8 kilometer per uur em bij al het aftakas- en hydrauliekwerk. Dus ook stilstaand bij bijvoorbeeld het mixen van mest in de put.


FPT-motor met nieuwe techniek

Als krachtbron wordt wederom een 4,5 liter FPT-viercilindermotor gebruikt. Dit keer is deze voorzien van DOC- en SCRoF (On Filter)-techniek, in plaats van DOC- en SCR-techniek. De techniek is compact weggewerkt onder de uitlaat langs de rechter A-stijl van de cabine. De motor levert in de zwaarste Arion 470 een vermogen van 155 pk en een koppel van 631 newtonmeter. De serie overlapt daarmee de Arion 500-viercilinderserie met twee modellen.


De motor is wederom een 4,5 liter FPT die SCRoF -techniek gebruikt om te voldoen aan de Stage V-emissie eisen.
De motor is wederom een 4,5 liter FPT die SCRoF -techniek gebruikt om te voldoen aan de Stage V-emissie eisen. © Claas

De helft van de Arion 400-trekkers wordt met een voorlader geleverd. Daar is de trekker dan ook speciaal op toegerust. Zo blijft de Panoramic-cabine, met een vanuit de voorruit doorlopend glazen dakraam, een optie die zo’n 80 procent van de Nederlandse klanten verkiest.

Daarnaast is er een Load Sensing-hydrauliekpomp die 150 liter per minuut levert. Hiermee is de voorlader snel te bedienen. Ook bij een laag toerental van 1.600 toeren per minuut levert de pomp nog steeds 110 liter per minuut. Standaard is de multihendel in de armleuning waarmee de voorlader is te bedienen. Daar zitten ook vrij toewijsbare functies en knoppen voor transmissie en externe hydrauliek op. Ook heeft de Arion 400 een stuuruitslag van 55 graden en optioneel een snelstuurfunctie.


Met een stuuruitslag van 55 graden, een wielbasis van 2,53 meter en snelstuurfunctie, is de trekker wendbaar in gebruik.
Met een stuuruitslag van 55 graden, een wielbasis van 2,53 meter en snelstuurfunctie, is de trekker wendbaar in gebruik. © Claas

Qua transmissie is er keuze uit een viertraps Quadrishift-powershiftbak of de zestraps Hexashift-powershift. Laatstgenoemde haalt 40 kilometer per uur bij 1.840 toeren. Een cvt-bak acht Claas nog geen prioriteit in dit segment, omdat met de twee powershiftbakken al twee derde van de markt zou worden bediend.

Optioneel is de geveerde Carraro-vooras te krijgen. De cabine is niet zoals de grotere Arion 500 op vier punten maar op twee punten geveerd. De trekker heeft een wielbasis van 2,53 meter, weegt 5,3 ton en mag met belading 9 ton wegen. Het hefvermogen is gestegen naar 6,25 ton. De zwaarste Arion 470 is te krijgen vanaf 96.980 euro exclusief btw.


Zo’n 80 procent van de Nederlandse kopers kiest voor de Panoramic-cabine met glazen dakraam.
Zo’n 80 procent van de Nederlandse kopers kiest voor de Panoramic-cabine met glazen dakraam. © Claas

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  22° / 16°
  20 %
 • Zaterdag
  21° / 15°
  20 %
 • Zondag
  23° / 13°
  25 %
Meer weer