Greenpeace start juridische strijd over stikstofbeleid

Greenpeace kondigt juridische stappen aan tegen het stikstofbeleid van de Nederlandse overheid. De milieuorganisatie heeft het afgelopen jaar ecologisch onderzoek laten doen naar de stikstofuitstoot in Nederland, de nieuwe stikstofwet en de gevolgen daarvan voor kwetsbare natuur.

Greenpeace+start+juridische+strijd+over+stikstofbeleid
© Twitter

De resultaten uit het onderzoek publiceert Greenpeace volgende week, maar de organisatie meldt nu alvast dat ze de basis vormen voor een zaak tegen de staat. Eerder voerde Urgenda met succes een zaak tegen de overheid over het niet behalen van de gestelde CO2-reductiedoelen.

Greenpeace komt op 20 mei met een sommatie waarin alle eisen staan waar de overheid volgens de organisatie aan moet voldoen. De landsadvocaat krijgt dan tijd om daarop te reageren. Als dat antwoord niet bevredigend is, wil de organisatie naar de rechter stappen.


Ook Mobilisation for the Environment neemt het stikstofbeleid van de overheid juridisch onder vuur. Deze actiegroep maakt veelvuldig bezwaar tegen vergunningen voor bijvoorbeeld veehouderijen en bouwprojecten waarbij stikstofuitstoot een rol speelt.

Onder het nieuwe beleid moet echt vaststaan dat stikstofmaatregelen die worden genomen bij nieuwe (bouw)projecten effectief zijn.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

Meer weer