Fiat voor Drentse stikstofaanpak

Provinciale Staten van Drenthe hebben woensdag de provinciale stikstofaanpak vastgesteld. In het zogenoemde koersdocument richt de provincie zich vooral op gebiedsgerichte oplossingen en op technische innovatie.

Fiat+voor+Drentse+stikstofaanpak
© David Hilberink

Een eerder aangekondigde motie van de VVD werd aangehouden. Daarin werd voorgesteld om de opkoop van veehouderijbedrijven te beperken tot een zone van 750 meter en met meer dan 2 mol uitstoot op de stikstofgevoelige natuurgebieden. Gedeputeerde Henk Jumelet raadde de motie af, omdat die niet spoort met het landelijk beleid.

Volgens VVD-Statenlid Johan Moes bleek uit nader overleg dat er in de eerste opkoopronde nauwelijks bedrijven zijn die in aanmerking komen voor zo'n regeling. 'Wat er in latere rondes gebeurt, kunnen we nu nog niet zeggen. Maar het huidige stikstofplan legt niemand een strobreed in de weg.'

De Staten drongen aan op het versneld opstellen van een uitvoeringsprogramma met duidelijk omschreven maatregelen. Volgens Jumelet is zo'n programma uiterlijk eind volgend jaar te verwachten.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    14° / 8°
    20 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
  • Maandag
    11° / 8°
    95 %
Meer weer