Bayer schikt niet in alle Roundup-zaken

Chemieconcern Bayer heeft geen schikking kunnen treffen in ongeveer de helft van de Roundup-rechtszaken met duizenden Amerikanen. De deadline voor het treffen van een regeling is vervallen.

Bayer+schikt+niet+in+alle+Roundup%2Dzaken
© Haijo Dodde

Mensen die zeggen ziek te zijn geworden door het gebruik van het onkruidbestrijdingsmiddel dreigen opnieuw rechtszaken aan te spannen.

Bij ongeveer de helft van de bijna 3.800 claims is Bayer er niet in geslaagd tot een dichtgetimmerd akkoord te komen. Het was al bekend dat het proces zou worden hervat als het concern geen schikkingen kon treffen. Daarvoor kreeg Bayer enkele maanden de tijd. Op 9 november moet het bedrijf opnieuw voor de rechter verschijnen.


Slecht voor beurswaarde

Bayer verloor eerder drie zaken. Daarbij moest het bedrijf gemiddeld bijna 43 miljoen euro per eiser aftikken. Dat heeft de beurswaarde geen goed gedaan. Na de overname van Monsanto is Bayer verantwoordelijk voor alle kwesties die te maken hebben met Roundup.


Volgens de aanklacht blijven de partijen actief betrokken bij lopende schikkingsgesprekken. Bayer neemt daarbij contact op met alle advocaten die de resterende aanklagers vertegenwoordigen. Het overgrote deel van de Roundup-rechtszaken valt overigens niet onder de deadline van maandag 2 oktober.

Bayer meldde eerder akkoorden te hebben gesloten in ongeveer 44.000 Amerikaanse rechtszaken. Dat komt neer op ongeveer 35 procent van de meer dan 125.000 ingediende en niet-ingediende zaken waarin wordt beweerd dat Roundup kanker heeft veroorzaakt.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  8° / 3°
  60 %
 • Zondag
  9° / 3°
  60 %
 • Maandag
  9° / 4°
  40 %
Meer weer