Cono Kaasmakers van klimaatneutraal naar klimaatpositief

Cono Kaasmakers, bekend van onder andere Beemster kaas, heeft de ambitie om in 2030 met zijn hele kaasketen klimaatpositief te zijn. Daarmee is het bedrijf naar eigen zeggen de eerste zuivelorganisatie in Nederland. De ambitie past binnen het duurzaamheidsbeleid van de onderneming.

Cono+Kaasmakers+van+klimaatneutraal+naar+klimaatpositief
© Pixabay

Aan dit beleid wordt al langer gewerkt. In 2002 was Cono de eerste met een premie voor weidegang. Die werd in 2013 verdubbeld naar 1 cent, waarbij Cono ook de eerste was. Datzelfde geldt voor het de verhoging naar 2 cent in 2017. Dit werd overigens wel gekoppeld aan een intensievere controle, bijvoorbeeld door de weidegang via melkmonsters te beoordelen.

Sinds 2020 is de Cono kaasmakerij klimaatneutraal gecertificeerd. Het zuivelbedrijf spreekt nu de ambitie uit om in 2030 met zijn hele kaasketen klimaatpositief te zijn, van koeienbek tot winkelrek. 'Dat gaan we samen met onze leden doen' zegt voorzitter Evert Kremer van de raad van bestuur van Cono Kaasmakers.


Zo worden de melkveebedrijven duurzamer met het programma 'Caring Cairy'. De coöperatie wil ook CO2-compensatieprojecten starten. Verder worden transport, kaasproductie en verpakkingen verduurzaamd.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  22° / 13°
  30 %
 • Dinsdag
  24° / 12°
  5 %
 • Woensdag
  26° / 16°
  5 %
Meer weer