Cono+start+met+aanleg+Beemster+Bijenlint
Nieuws
© Erik Dolstra

Cono start met aanleg Beemster Bijenlint

Cono Kaasmakers in de Beemster stimuleert de aanleg van bloemstroken voor het behoud van wilde bijen.

Onder de noemer Beemster Bijenlint worden de eerste bloemstroken aangelegd bij de kaasmakerij. Die worden aangesloten op de stroken langs de weilanden van melkveehouders.

'Met een groep enthousiaste ondernemers in de Beemsterpolder zijn onlangs de eerste stroken bloemenmengsel aangelegd', vertelt duurzaamheidsmanager Grietsje Hoekstra van Cono Kaasmakers. 'We hopen natuurlijk dat het Beemster Bijenlint steeds langer wordt.'

Bijenmix

Om die reden deelde Cono bij wijze van aftrap al pakketjes bijenzaadmix uit via openbare gelegenheden in Middenbeemster en Westbeemster. Het Beemster Bijenlint, dat naar verwachting in augustus in bloei staat, helpt naast de bijen ook vogels, vlinders en andere onmisbare insecten.

Wilde bijen spelen een sleutelrol in de bestuiving van planten. 'De wilde bijen hebben het de afgelopen jaren moeilijk. Wij willen een positieve bijdrage leveren aan het beschermen van hun leefgebieden', verzekert Hoekstra.

Weer

 • Dinsdag
  18° / 13°
  60 %
 • Woensdag
  19° / 15°
  60 %
 • Donderdag
  13° / 10°
  50 %
Meer weer