Tiende+boerderijwinkel+met+Beemsterkaas
Nieuws
© CONO Kaasmakers

Tiende boerderijwinkel met Beemsterkaas

In Uitgeest is de tiende boerderijwinkel met Beemster kaas geopend. De boeren, leden van de coöperatie van CONO Kaasmakers, verkopen hier diverse varianten Beemster kaas.

Ook verkopen de boerderijwinkels allerlei soorten lokale producten zoals melk, eieren, zelfgemaakte vla, verse vruchtensappen, groenten en honing.
Lokaal kopen bij de boer is al langere tijd in trek en ook de boeren van Beemster kaas zitten niet stil. In de onlangs geopende boerderijwinkel in Uitgeest bieden Harm en Maaike Terra hun verse producten aan voor iedereen uit de omgeving.

Ook verkopen ze er Beemster kaas. Volgen Kristine van de Velden, manager bij CONO Kaasmakers past lokaal kopen bij de huidige trend. 'Mensen willen graag weten waar hun eten vandaan komt en dichter bij de bron dan op het boerenerf kun je niet komen. Dat stukje extra beleving wordt bovendien erg gewaardeerd.'

CONO verwacht dat er de komende jaren nog meer boeren hun producten zelf gaan verkopen. 'Soms gaat het om een automaat, andere keren staat er een echte boerderijwinkel', aldus Van de Velden

'Soms staat er een automaat, andere keren gaat het om een echte boerderijwinkel'

Kristine van de Velden, manager bij CONO Kaasmakers

Corona stimuleert klandizie

Sinds het uitbreken van de coronacrisis zien de meeste veehouders de omzet in hun boerderijwinkels nog verder toenemen. Dat concludeert ook de Wageningen University & Research in een onderzoek naar boeren en hun nevenactiviteiten. Het runnen van een eigen winkel blijkt voor Nederlandse boeren zelfs de belangrijkste extra inkomstenbron met een omzet van 270 miljoen euro in 2018.

Bijna een kwart van de Nederlanders koopt wel eens wat in een boerderijwinkel, blijkt uit het onderzoek. Zij waarderen vooral de versheid, betaalbaarheid en gezondheid van de producten. Ook diervriendelijkheid speelt een rol.

Beemsterkaas wordt verder verkocht in Katwoude, ’t Veld, Heerhugowaard, Huisduinen, Wassenaar, Beerze, Oudendijk en Bergen.

Bekijk meer over:

Weer

 • Donderdag
  21° / 14°
  20 %
 • Vrijdag
  20° / 13°
  60 %
 • Zaterdag
  21° / 13°
  50 %
Meer weer