Soiltech+lanceert+specifieke+bladmeststof+voor+suikerbieten
Nieuws
© Haijo Dodde

Soiltech lanceert specifieke bladmeststof voor suikerbieten

Met de nieuwe bladmeststof Optima Sugar+ is het mogelijk om de suikeropbrengst van een perceel suikerbieten met gemiddeld 8,5 procent te verhogen.

Dit blijkt uit meerjarig onderzoek dat onder meer is uitgevoerd door Wageningen University & Research en Agro Research International. Optima Sugar+ is een product van Soiltech. Dit bedrijf is gespecialiseerd in de ontwikkeling van specifieke meststoffen en biostimulanten.

Volgens Soiltech is de hogere suikerproductie na bespuitingen met Optima Sugar+ gebaseerd op de verbeterde bladkwaliteit van de suikerbieten. In onderzoek in 2019 en 2020 is een schema met de specifieke bladmeststof vergeleken met praktijkobjecten waarbij een basisbemesting is gegeven en gewasbescherming uitgevoerd tegen bladziekten.


Nieuw type molecuul

De meerwaarde van de bladmeststof varieerde in de proeven van 6,7 en 9,9 procent, met gemiddeld 8,5 procent meer suikeropbrengst per hectare. Optima Sugar+ bevat onder meer de nutriënten calcium, magnesium en mangaan. Soiltech stelt dat een nieuw type molecuul in de meststof ervoor zorgt dat de nutriënten gemakkelijk opneembaar zijn en bovendien dat de meststof zacht is voor het gewas.

Bietentelers kunnen de meststof in twee tot drie keer meespuiten met de laatste herbicidebespuiting en met de fungicidebespuitingen. De dosering is 3 tot 4 liter per hectare. Soiltech distribueert Optima Sugar+ via bekende toeleveranciers. De vloeibare meststof wordt geleverd in IBC's van 300 en 1.000 liter.

Weer

 • Woensdag
  15° / 11°
  50 %
 • Donderdag
  16° / 10°
  20 %
 • Vrijdag
  17° / 11°
  70 %
Meer weer