FloraHolland+dient+vergunningsaanvraag+Floriway+in
Nieuws
© Dirk Hol

FloraHolland dient vergunningsaanvraag Floriway in

Royal FloraHolland heeft een vergunningsaanvraag ingediend voor de transport joint venture Floriway. Dit deed de bloemenveiling nadat de Autoriteit Consument & Markt (ACM) aangaf dat een dergelijke vergunning nodig is om een zorgvuldig oordeel te kunnen geven over Floriway.

Op 11 november vorig jaar werd Floriway aangekondigd, waarbij Royal FloraHolland de krachten bundelt met drie vervoerders in de sierteeltsector in de vorm van een joint venture. Nu de beoogde vergunning is ingediend, kan de ACM aanvullend onderzoek doen naar de samenwerking. De bloemenveiling verwacht dat de vergunning voor Floriway zal worden verleend.

Na vergunning van ACM bestaat voor kwekers en kopers de mogelijkheid om gebruik te maken van de transportdiensten. 'Met Floriway bieden we dan onder andere de service om het vervoer vanaf de tuin tot aan de achterdeur van de koper te regelen. Ook met het vervoer tussen de veilinglocaties kunnen kwekers en kopers dan met Floriway worden ontzorgd.' Dit meldt de bloemenveiling.


'De verschillende vervoerders dragen bij aan de koppeling van kennis, ervaring en middelen aan het overzicht van alle bestellingen via de klok en direct. Hierdoor kunnen ritten efficiënt worden gepland', aldus Royal FloraHolland. Kwekers en kopers zijn niet verplicht om gebruik te maken van Floriway.

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  15° / 11°
  50 %
 • Donderdag
  16° / 10°
  20 %
 • Vrijdag
  17° / 11°
  70 %
Meer weer