Wereldprimeur voor Europees aardappelevenement

De internationale aardappelbeurs PotatoEurope 2021 wordt op 1 en 2 september gehouden. Op de 20 hectare demovelden van het evenement zijn vorige week de aardappelen gepoot op de locatie van Wageningen University & Research in Lelystad. Een wereldprimeur was het inzetten van de Robotti-veldrobot met een getrokken Dewulf.

Bram Veldhuisen van Wageningen University & Research kijkt tevreden naar het perceel waar de veldrobot zijn werk verricht. 'Dit is een mooie gelegenheid om deze combinatie te presenteren en te testen. Wij weten dat het nog lang niet perfect is en dat er nog veel onderzoek en aanpassingen moeten worden gedaan voordat de Robotti zelfstandig aardappelen kan poten. Maar vandaag is weer een goede stap in die ontwikkeling.'

De gepote aardappelen bij Lelystad worden tijdens PotatoEurope 2021 live gerooid. Ook zijn er proefvelden voor gewasbescherming, meststoffen en groenbemesting. De beursorganisatie verwacht in september meer dan 170 exposanten en 16.000 bezoekers te ontvangen.


Meer toepassingen

Veldhuizen hoopt dat hij dan met de Robotti meer toepassingen kan laten zien en boeren enthousiast kan maken. 'Ik ben benieuwd naar de reacties van bezoekers. Of ze deze ontwikkeling in de landbouw wel zien zitten. Of ze gaan twijfelen om in plaats van een nieuwe trekker misschien een robot aan te schaffen. Ik wil boeren vooral op een positieve manier laten zien dat deze robotisering eraan zit te komen.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  10° / 4°
  30 %
 • Zondag
  11° / 2°
  30 %
 • Maandag
  10° / 0°
  20 %
Meer weer