Dewulf focust op reiniging tijdens PotatoEurope

Dewulf focust zich tijdens PotatoEurope 2019 vooral op loofverwerking, zeefcapaciteit en rollenreiniging. Denk aan de RA3060 met twee afzonderlijke loofrollen, de Kwatro voorzien van een tweedelige bunker en de MH 241 met Clean-Boost.

Dewulf+focust+op+reiniging+tijdens+PotatoEurope
© Dewulf

Deze drie opties worden tijdens Potato Europe voor de eerste keer aan het grote publiek getoond. Naast die machines en hun innovaties, voorziet de fabrikant ook tal van rooi- en inschuurdemonstraties. De machines zijn van 4 tot 5 september te zien in het Belgische Doornik.

De RA3060 met twee afzonderlijke loofrollen is volgens Dewulf ideaal voor hardnekkig loof. Het is een variant van de bekende zelfrijdende 2-rijige zeefbandrooier van Dewulf, die speciaal werd ontwikkeld om een antwoord te bieden op het toenemende, hardnekkige loof waarmee telers kampen bij het rooien.

Door het toevoegen van een bijkomende loofrol, wordt loof dat niet door de standaard loofrol verwijderd werd nog voor de eerste egelband uit de productstroom gehaald. Aangezien chemische loofdoding steeds moeilijker zal worden door de strengere Europese regelgeving, wordt verwacht dat deze variant van zijn RA3060 snel aan populariteit zal winnen.

Kwatro-rooier

De Kwatro, een zelfrijdende 4-rijige zeefbandrooier, komt ook naar PotatoEurope. Deze machine kan sinds kort voorzien worden van een tweedelige bunker met afvoerelevator. Met deze nieuwe optie beschikt de teler over extra zeefcapaciteit tijdens het lossen van de bunker in een trailer of kiepwagen.

De bunkervloer wordt gevolgd door een afvoerelevator met spijlenketting die overtollige grond zeeft. Deze optie is nuttig bij directe levering. Bovendien laat de bunker met afvoerelevator, net zoals de standaardbunker van de Kwatro, het nog steeds toe om eenvoudig rijdend te lossen tijdens het rooien.

Stortbunkers

De MH-reeks (Miedema-stortbunkers) beschikt vanaf dit najaar over een extra manier om de rollen te reinigen: via de Clean-Boost. Met deze optie kan de snelheid van de elektrisch aangedreven PU-rollen kortstondig worden verhoogd, om ze te ontdoen van aanklevende grond. Zo wordt de reinigingscapaciteit optimaal gehouden.

De demostortbunker op de beurs, een MH 241 met een inhoud van 20 kuub, zal beschikken over twee rollenunits. De eerste unit is uitgerust met spiraalrollen en een opklapbare SmartPin. De tweede met PU-rollen en de nieuwe Clean-Boost. Het geheel zorgt voor een constante reinigingskwaliteit van het product.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  32° / 17°
  0 %
 • Zondag
  32° / 18°
  10 %
 • Maandag
  28° / 20°
  55 %
Meer weer