PotatoEurope verhuist naar Lelystad

PotatoEurope verhuist in 2021 van Emmeloord naar Lelystad. Het evenement vindt op 1 en 2 september plaats bij de de vestiging van Wageningen Plant Research in Lelystad.

PotatoEurope+verhuist+naar+Lelystad
© Nieuwe Oogst

De faciliteiten van Wageningen University & Research in Lelystad stellen de organisatoren in staat om beter om te kunnen gaan met alle type weersomstandigheden gelet op het feit dat PotatoEurope grotendeels een buitenevenement is. De laatste editie werd in Emmeloord gehouden en die ging gebukt onder regenbuien.

Deze nieuwe locatie voor PotatoEurope in Flevoland ligt in het hart van een van Nederlands belangrijkste aardappelteelt regio's op 60 kilometer van Amsterdam en een paar minuten vanaf de snelweg A6.


Hoofdlocatie

In Lelystad is de hoofdlocatie gevestigd van de business unit Open Teelten van Wageningen University & Research. De experts van de business unit Open Teelten leveren een bijdrage aan de innovatie- en kennisontwikkeling in de sectoren akkerbouw, groene ruimte, vollegrondsgroente, bomen en fruit, zowel nationaal als internationaal.

In totaal beslaat de oppervlakte van Wageningen University & Research in Lelystad meer dan 700 hectare. Voor PotatoEurope 2021 is er een gebied van 20 hectare gereserveerd. Dit stelt de organisatoren in staat om rooidemonstraties te organiseren, proefvelden aan te leggen voor gewasbescherming, meststoffen, groenbemesting en het tentoonstellingsgedeelte zelf. Tijdens PotatoEurope wordt een conferentieprogramma gehouden dat parallel loopt aan het evenement.


Internationaal

PotatoEurope is een internationaal evenement dat exclusief is gewijd aan de hele aardappelketen. Het evenement vindt elk jaar plaats in een van de vier partnerlanden van het evenement: Duitsland, België, Frankrijk en Nederland. In twee dagen worden dan 250 exposanten en 16.000 bezoekers verwacht.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  11° / 1°
  20 %
 • Vrijdag
  11° / 6°
  70 %
 • Zaterdag
  10° / 5°
  30 %
Meer weer