Start aanleg demovelden voor PotatoEurope 2021

Beursorganisator DLG Benelux meldt dat deze week in het Flevolandse Lelystad een begin is gemaakt met het uitzetten van de aardappeldemovelden voor PotatoEurope 2021.

Start+aanleg+demovelden+voor+PotatoEurope+2021
© Wageningen UR

De aardappelvakbeurs staat op de planning voor begin september. Als voorbereiding daarop worden veertien demonstratievelden aangelegd op het terrein van Wageningen University & Research (WUR) Open Teelten in Lelystad. Het is voor het eerst dat voor deze locatie wordt gekozen. Eerdere edities van PotatoEurope in Nederland vonden altijd plaats in Emmeloord in de Noordoostpolder.

De aanleg van de demovelden gebeurt onder toeziend oog van WUR-coördinator en bedrijfsleider sectie onderzoek Pierre Bakker. De invulling van de verschillende aardappeldemonstraties krijgt volgens Bakker snel vorm. Daarbij ligt de focus op actuele thema's en vraagstukken in de aardappelteelt. Middelenfabrikanten laten bijvoorbeeld de werking van hun nieuwste producten zien en pootgoedbedrijven leggen demovelden aan met hun nieuwste rassen.


Organisatie hoopt op 16.000 bezoekers

PotatoEurope vindt elk jaar plaats in een van de vier partnerlanden van de vakbeurs: Duitsland, België, Frankrijk en Nederland. Beursorganisator DLG Benelux verwacht op 1 en 2 september 2021 meer dan 275 exposanten van over de hele wereld en uiteindelijk meer dan 16.000 bezoekers te verwelkomen.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  10° / 7°
  85 %
 • Maandag
  10° / 9°
  90 %
 • Dinsdag
  9° / 8°
  90 %
Meer weer