Ropa vernieuwt Keiler aardappelrooier

Op PotatoEurope heeft Ropa voor het eerst de nieuwe Keiler 2L met overlaadbunker gepresenteerd. De Ropa Keiler 2L is een 2-rijige getrokken aardappelrooier met een bunker van 5,5 ton.

Ropa+vernieuwt+Keiler+aardappelrooier
© Eigen Foto

Bij de vernieuwing van de Keiler-aardappelrooier heeft de Duitse machinefabrikant ervoor gekozen om de machine standaard te voorzien van een opbrengstmeting. De snelheid van de zeefbanden is bij de 2L gekoppeld aan de rijsnelheid.

De Keiler 2L heeft, net als de Keiler 2, een volledig hydraulische aandrijving voor een optimale aanpassing van de reiniging. De Keiler 2L werkt onafhankelijk van het aftakastoerental en houdt dus alle reinigingseenheden op een optimale snelheid. Dit resulteert in een verlaagd motortoerental van de trekker en een lager brandstofverbruik.

Sensoren

De bunker is voorzien van sensoren, zodat de inhoud optimaal is te benutten. Tijdens het lossen zorgen sensoren ervoor dat de losband automatisch daalt als de afstand tot de aardappelen toeneemt.

De Keiler 2L heeft een telescopische as en grote 850/50 R30.5-radiaalbanden. Deze banden zorgen voor rijcomfort en bescherming van de bodem. In het veld maakt de Keiler 2L indruk met een sterk verbeterde stabiliteit door het spoor op 3,50 meter te duwen.

Na PotatoEurope is de nieuwe Keiler 2L te zien op de thuisdemonstratie van Ropa op zondag 7 oktober in Viersen-Boisheim.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  6° / -6°
  10 %
 • Donderdag
  5° / -3°
  10 %
 • Vrijdag
  7° / 0°
  10 %
Meer weer