Grimme met veel machines op Potato Europe

Grimme toont ook dit jaar weer veel (doorontwikkelingen van) machines op Potato Europe. Deze is op 4 en 5 september in het Belgische Kain, in de buurt van Tournai.

Grimme+met+veel+machines+op+Potato+Europe
© Grimme

Voor het eerst wordt de tweerijige bunkerrooier EVO 280 aan het internationale publiek getoond. De EVO 280 kenmerkt zich door de hoge capaciteit van de drie grote reinigers. Met een bunkerinhoud van 8 ton is ook het rooien van lange werkgangen zonder vaak te hoeven lossen mogelijk.

Standaard worden alle EVO 280 machines met een telemetrie-unit uitgevoerd, die naar wens machine- en locatieparameters aan het klantenportaal myGrimme doorgeeft. Via een browser kan de gebruiker de overgedragen data in myGrimme oproepen en verwerken.

Wagenrooiers

Voor bezoekers, die interesse hebben in wagenrooiers, komt op de Potato Europe de drierijige GT 300 in actie. Het bijzondere aan de GT 300 is, dat je bij elke werkgang tot 50 procent meer capaciteit bereikt ten opzichte van de tweerijige wagenrooiers.

Bij de zelfrijdende rooitechniek komt onder andere de vierrijige aardappelrooier Varitron 470 als wielvariant in actie. Voor veel capaciteit wordt de MultiSep-reiniger in combinatie met een egelband uitgevoerd. De ringelevator is met de mazenband Optibags uitgevoerd, die nog meer reinigingseffect heeft en tegelijkertijd de aardappelen productvriendelijk transporteert.

Ventor 4150

De highlight van de demonstratie is de vierrijige zelfrijdende aardappelrooier Ventor 4150. De Ventor is de eerste vierrijige rooier met het bewezen SE-principe, die het zeven, hoogte-overbrugging alsmede loofscheiding met elkaar combineert.

Als eerste is het gelukt, de werkbreedte ten opzichte van de 2-rijige SE-systemen te verdubbelen. Naast het dubbele aantal rijen, zijn ook twee keer zoveel reinigers aan boord. Op basis van de wendbaarheid en de werkbreedte van 3 meter komt de Ventor in elke hoek.

Inschuurtechniek

Bij de inschuurtechniek wordt de stortbunker RH 24-60 Combi live aan het publiek getoond. Voor het scheiden van kluiten, stenen en aardappelen is het bijzondere tweetraps stenen- en kluitenscheidingssysteem in de stortbunker geïntegreerd.

Voor productvriendelijk transporteren van het product van de stortbunker naar de hallenvuller demonstreert Grimme voor het eerst de nieuwe duoband uit de TC 800-serie. Om de aardappelen productvriendelijk en voorzichtig op de tweede transportband over te geven, wordt het bandhefmechanisme Airbag toegepast.

Als navolgende hallenvuller komt de SL 80-18 Quantum in actie. Het Quantum-principe, een bij de aanname gemonteerde vlakke band, zorgt voor een vriendelijkere overgave op de hallenvuller dan bij een standaard aanname - onafhankelijk van de zwenk- en de hellingshoek.

Bekerpootmachine

Tentoongesteld wordt de achtrijige, opklapbare bekerpootmachine GL 860 Compacta, die veel capaciteit combineert met snelle perceelswisselingen en verder alle voordelen van een 8-rijige pootmachine en een compacte pootmachine combineert.

Op de Grimme-stand komt ook de vierrijige bandpootmachine GB 430 te staan. Met de GB 430 zijn hoge rijsnelheden tot 10 kilometer per uur mogelijk, afhankelijk van de knolsortering en -grootte, pootafstand, machine-uitvoering en bodemomstandigheden.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  13° / 9°
  90 %
 • Zaterdag
  11° / 7°
  80 %
 • Zondag
  11° / 3°
  20 %
Meer weer