Coalitie+Almere+steunt+doorgaan+Floriade
Nieuws
© Floriade 2022

Coalitie Almere steunt doorgaan Floriade

De meeste coalitiepartijen in de gemeenteraad van Almere lijken voorstander van het doorgaan van de Floriade in 2022.

Vanwege de coronacrisis worden in Almere drie scenario’s bestudeerd. Kort gezegd gaat het om het doorgaan van het evenement in 2022, uitstel voor twee of drie jaar of helemaal stoppen met de organisatie. Gisteren werden de opties besproken in een raadsvergadering in het gemeentehuis van Almere. Waarschijnlijk neemt de gemeenteraad volgende week een definitief besluit.


De optie om het evenement door te schuiven naar 2023 of 2024 lijkt weinig reëel vanwege juridische consequenties. Tot dusver zijn vooral de coalitiepartijen in Almere voorstander om de Floriade gewoon in 2022 te laten doorgaan. De coalitie bestaat uit de VVD, D66, GroenLinks, Leefbaar Almere, ChristenUnie en het CDA.


Voortbestaan van de coalitie

Met name de VVD en het CDA maken zich binnen de coalitie sterk voor de Floriade in 2022. ChristenUnie zegt nog geen definitieve keuze te hebben gemaakt. Volgens de coalitiepartijen overigens heeft het wel of niet doorgaan van het internationale tuinbouwevenement geen gevolgen voor het voortbestaan van de coalitie.

Vooral de PVV en Partij voor de Dieren pleiten ervoor om definitief afscheid te nemen van de Floriade. Beide partijen wijzen op de hoge kosten die al gemaakt zijn en die dreigen op te lopen tot minimaal 60 miljoen euro. De PVV noemt de Floriade een 'hoofdpijndossier' en suggereert dat het doorgaan van het evenement al is besloten in de achterkamertjes van het gemeentehuis in Almere.

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  20° / 15°
  70 %
 • Zaterdag
  20° / 13°
  60 %
 • Zondag
  20° / 14°
  70 %
Meer weer