NAK begint op 15 april met controle afvalhopen

Telers zijn vanaf 15 april verplicht om aardappelafvalhopen af te dekken. Deze afvalhopen zijn vooral in het begin van het seizoen een belangrijke potentiële besmettingsbrond voor de verspreiding van phytophthora.

NAK+begint+op+15+april+met+controle+afvalhopen
© NAK

In opdracht van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) voert de NAK controles uit op het correct afdekken van afvalhopen. Vorig jaar zijn ruim achthonderd controles uitgevoerd. In ruim 15 procent van de gevallen waren de afvalhopen niet of onvoldoende afgedekt. Als een teler in overtreding is, kan een last onder dwangsom van 500 euro per dag worden opgelegd.

Wanneer mensen afvalhopen zien die niet correct zijn afgedekt, kunnen ze contact opnemen met het NAK Meldpunt Phytophthora via (0527) 635350. Ze kunnen ook een mail sturen naar teeltvoorschriften@nak.nl.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  28° / 19°
  35 %
 • Dinsdag
  27° / 16°
  20 %
 • Woensdag
  26° / 18°
  70 %
Meer weer