Meer winst voor keuringsdienst NAK

In coronajaar 2020 heeft de NAK een bedrijfsresultaat gerealiseerd van ruim 1 miljoen euro. Daarmee is het financieel resultaat 15 procent hoger dan een jaar eerder.

Meer+winst+voor+keuringsdienst+NAK
© NAK

Dat de keuringsdienst een goed financieel jaar achter de rug heeft, is volgens NAK-directeur Eric Casteleijn vooral te danken aan een hogere omzet van de keuringswerkzaamheden. Hij noemt met name de grote omvang van het onderzoek naar aardappelmoeheid (AM).

'Verder hebben we onder meer de nacontrole van het pootgoed heel efficiënt kunnen uitvoeren en daardoor minder kosten gemaakt', verklaart Casteleijn. Hij gaf deze week tijdens online telersvergadering van de NAK een toelichting op de financiële resultaten.


Geen hogere pootgoedtarieven

Vanwege de gunstige resultaten heeft de Adviesraad van de NAK besloten om de tarieven voor het keuren van pootgoed voor komend jaar niet te verhogen. Voor het keuren van zaaizaden wordt een tariefsverhoging van 1 procent doorgevoerd.

De hogere winst zorgt ervoor dat op de balans van de NAK het eigen vermogen toeneemt tot 15,2 miljoen euro. Casteleijn legt uit dat vanwege het afbouwen van dit eigen vermogen komend jaar gewerkt wordt met een negatieve begroting.


Nieuwe mensen in dienst

'In onze organisatie hebben we relatief veel medewerkers die hun pensioengerechtigde leeftijd naderen. Dat geldt ook voor enkele keurmeesters. Voor hun opvolging en goede overdracht van werkzaamheden nemen we nu al nieuwe mensen in dienst. Daarom zullen onze personeelskosten komend jaar wat hoger zijn dan voorgaande jaren', vertelt Casteleijn.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  20° / 12°
  75 %
 • Woensdag
  21° / 11°
  10 %
 • Donderdag
  21° / 9°
  60 %
Meer weer