Naktuinbouw investeert in kwaliteit van laboratorium

Naktuinbouw voert dit najaar een aantal aanpassingen in het R&D-laboratorium door. Hiermee blijft het voldoen aan de hoogste eisen die de NVWA aan laboratoria stelt.

Naktuinbouw+investeert+in+kwaliteit+van+laboratorium
© Naktuinbouw

Zo is de luchtbehandeling voor de onderdruk aangepast. Daarmee kan Naktuinbouw de gewenste onderdruk waarborgen en wordt de luchtafvoer gefilterd. De airconditioning is vervangen voor een optimaal en constant klimaat. Ook de waterzuivering en de beheerste toegang worden aangepast. Daarnaast richt Naktuinbouw twee nieuwe ruimtes in speciaal voor PCR-activiteiten.

Het werkveld van het team R&D is het vertalen van ontwikkelingen naar de praktijk. Het team speelt in op het verbeteren en vernieuwen van toetsmethoden en het ontwikkelen van nieuwe technieken. Dagelijks werken de onderzoekers aan innovaties in laboratoriumtoetsingen en validaties. Daarnaast voeren zij projecten uit voor of in samenwerking met universiteiten en/of het bedrijfsleven.


Toekomstbestendig

Ook voert R&D diagnostisch onderzoek uit. Samen met het toetslaboratorium ondersteunt het team de NVWA in traceringsopdrachten bij uitbraken, zoals van ToBRFV. Met de aanpassingen zijn de R&D-faciliteiten volgens Naktuinbouw up-to-date en voor de komende paar jaar toekomstbestendig.

Het toetslaboratorium groeide de afgelopen jaren flink. Zowel in aantal toetsingen als in medewerkers. Ook de laboratoriumfaciliteiten voor het lab moeten up-to-date zijn en voldoen aan de strengste veiligheid- en kwaliteitseisen.

Daarnaast is er meer ruimte nodig om veilig te kunnen werken. Daarom start Naktuinbouw dit najaar ook met een aantal aanpassingen aan de toetslaboratoriumruimtes. De eerste van de verbouwingen is al gestart.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  0° / -4°
  10 %
 • Zaterdag
  2° / -4°
  20 %
 • Zondag
  3° / -3°
  20 %
Meer weer