Vooral vraag naar aardappelen van oogst 2021

Op de aardappeltermijnmarkt is momenteel meer belangstelling voor aardappelen van oogst 2021 dan voor de vrije aardappelen van de oogst van afgelopen jaar.

Vooral+vraag+naar+aardappelen+van+oogst+2021
© DIRK HOL

De voortslepende lockdownmaatregelen zorgen nog steeds voor veel beperkingen op de huidige aardappelmarkt, constateert beursmakelaar De Vries & Westermann. Er is weinig fysieke handel. Het lijkt erop dat de fritesindustrie gepast produceert en daarvoor voldoende grondstof tot haar beschikking heeft.

PotatoNL noteerde deze week 6,50 tot 7,50 euro per 100 kilo voor fritesgeschikte aardappelen in categorie I. Dat is ruim 60 cent minder dan vorige week. Op de termijnmarkt daalde de notering voor het aprilcontract 2021 de afgelopen maand van 9 euro tot net onder de 6 euro per 100 kilo. Daarmee lijkt het optimisme van de eerste periode na de jaarwisseling van korte duur.


Onzekerheid over areaal

Opmerkelijk is wel dat er op de termijnmarkt veel belangstelling is voor de leveringscontracten van aardappelen van de komende oogst. Dat duidt erop dat de markt onzeker is over het aardappelareaal voor dit seizoen. De notering voor het aprilcontract 2022 steeg bij de EEX in Leipzig afgelopen week van 16,50 naar 17,40 euro per 100 kilo. De Vries & Westermann wijst erop dat het aantal openstaande posities voor de nog te poten aardappelen met bijna tweeduizend op de termijnmarkt historisch hoog is.


• Bekijk de marktprijzen van consumptieaardappelen en pootgoed

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  29° / 14°
  0 %
 • Donderdag
  31° / 16°
  0 %
 • Vrijdag
  32° / 17°
  0 %
Meer weer