POC wil meer grip op de markt

De Producenten Organisatie Consumptieaardappelen ( POC) wil binnen twee jaar zo'n 25 procent van het Nederlandse aardappelareaal vertegenwoordigen. Het primaire doel van de POC is het verbeteren van het rendement van de aardappelteelt.

Jasper Roubos is akkerbouwer in het Noord-Hollandse Haarlemmermeer en POC-bestuurslid. Hij maakt zich sterk om zoveel mogelijk telers te verenigen om zo samen een vuist te maken. 'Door samenwerking kunnen we als aardappeltelers de markt beïnvloeden en de verduurzaming betaald gaan krijgen. Dat is de weg die de POC wil bewandelen. We zeggen niet dat we in een paar jaar tijd grote commerciële voordelen kunnen behalen. Maar we geloven in de kracht van solidariteit binnen de sector. En de eerste stap die we nu willen zetten, is een groot aantal leden werven. Met wie we samengaan, bepaalt welke koers we op willen varen.'

Meer informatie over de Producenten Organisatie Consumptieaardappelen is te vinden op de website www.pocnederland.nl.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  19° / 11°
  50 %
 • Zaterdag
  20° / 13°
  50 %
 • Zondag
  17° / 13°
  10 %
Meer weer