FrieslandCampina%3A+vertrekvergoeding+De+Bakker+in+lijn+met+bedrijfscode
Nieuws
© William Hoogteyling

FrieslandCampina: vertrekvergoeding De Bakker in lijn met bedrijfscode

De afspraken die FrieslandCampina maakte met vertrekkend financieel directeur Jaska de Bakker over haar vertrekvergoeding zijn in lijn met de 'Corporate Governance Code'. Dat schrijft de zuivelonderneming op het interne Melkweb.

Naar aanleiding van de publicatie van het jaarverslag 2020 verscheen er deze week in de Volkskrant een bericht over de vertrekvergoeding van financieel directeur De Bakker. Daarin werd gesteld dat deze juist niet in lijn met die regels is.

Volgens de verklaring van FrieslandCampina besloot de raad van commissarissen in 2017 dat er een tweehoofdige raad van bestuur zou komen. Die zou bestaan uit een bestuursvoorzitter (Hein Schumacher) en een financieel directeur (Jaska de Bakker). Die zijn beide voor een periode van vier jaar (2018 – 2021) benoemd. Als onderdeel van het contract met de leden van de raad van bestuur is toentertijd opgenomen dat zij bij het niet verlengen van hun contract een vergoeding van één jaarsalaris zouden ontvangen.


Andere topstructuur

De coöperatie concludeerde in 2020 dat er binnen FrieslandCampina een andere topstructuur nodig is. Die moest bestaan uit een vierhoofdige raad van bestuur, ondersteund door een 'Executive Leadership Team'. Als onderdeel van de gesprekken over de topstructuur is er ook met De Bakker over een tweede termijn gesproken. Dat leidde ertoe dat is besloten haar contract niet te verlengen na 2021.

FrieslandCampina stelde daarna een nieuwe financieel directeur aan: Hans Janssen. Die treedt 1 mei toe tot de nieuwe raad van bestuur. Omdat het contract van De Bakker niet wordt verlengd, treden volgens FrieslandCampina de in 2017 gemaakte afspraken in werking. Haar opvolger begint eerder dan de vastgelegde contractperiode en daarom krijgt ze tot het einde van haar contract doorbetaald.

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  21° / 10°
  30 %
 • Zaterdag
  21° / 12°
  20 %
 • Zondag
  20° / 11°
  20 %
Meer weer