Borgstellingsregeling+voor+agrarische+sector+verlengd
Nieuws
© Twan Wiermans

Borgstellingsregeling voor agrarische sector verlengd

Het Borgstellingskrediet voor de Landbouw (BL) is verlengd tot 1 januari 2022. Dat is goed nieuws voor bedrijven die een tijdelijke overbruggingsfinanciering nodig hebben omdat ze door het coronavirus in de financiële problemen zijn gekomen.

De BL-regeling is begin april 2020 ingesteld door het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) om negatieve effecten van de corona-uitbraak op te vangen. Minister Carola Schouten van LNV heeft bekendgemaakt dat de regeling is verlengd. Deze heet nu de BL-C-regeling.

De overheid staat borg voor een overbruggingskrediet van maximaal 1,5 miljoen euro per bedrijf. Onder bepaalde voorwaarden, onder meer voor wie een onafgeloste Garantstelling Landbouw- of BL Plus-lening heeft met een Maatlat Duurzame Veehouderij- of Groenlabelcertificaat, wordt dit bedrag verhoogd tot 2,8 miljoen euro.


De overheid staat borg voor maximaal 70 procent van het benodigde krediet. De maximale looptijd van het BL-C-krediet is vier jaar. Ondernemers die het willen gebruiken, kunnen daarvoor een aanvraag doen voor een krediet of lening bij een bank of financier.

In het kader van de borgstellingsregeling zijn tot en met december 2020 201 aanvragen ingediend en goedgekeurd. Veruit de meeste borgstellingen zijn verleend op kredieten aan ondernemers in de glastuinbouw en bloembollensector.

Bekijk meer over:

Weer

 • Dinsdag
  17° / 10°
  20 %
 • Woensdag
  15° / 11°
  50 %
 • Donderdag
  15° / 7°
  20 %
Meer weer