NFO waarschuwt fruittelers voor avondklok bij nachtvorst

Fruittelers en hun werknemers die door dreigende nachtvorst de komende weken tussen 21.00 uur en 4.30 uur buiten moeten werken, hebben daarvoor een verklaring nodig in verband met de geldende avondklok.

NFO+waarschuwt+fruittelers+voor+avondklok+bij+nachtvorst
© Haijo Dodde

De Nederlandse Fruittelers Organisatie (NFO) waarschuwt fruittelers dat ze in het bezit moeten zijn van de juiste papieren. Voor werknemers is dat een Werkgeversverklaring avondklok. Werkgevers en bijvoorbeeld zzp'ers moeten een Eigen verklaring avondklok invullen en bij zich dragen.

De NFO schrijft op de website dat ook werkgevers de uitgeprinte formulieren voor werknemers moeten ondertekenen. Bij een digitaal formulier is een vinkje bij naar waarheid invullen voldoende. Elke dag een nieuw formulier invullen is niet nodig. De werkgever kan aangeven voor welke periode de verklaring redelijkerwijs van toepassing is.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  19° / 15°
  60 %
 • Donderdag
  20° / 13°
  50 %
 • Vrijdag
  20° / 11°
  60 %
Meer weer