ForFarmers zet minder voer om; nettowinst stijgt

ForFarmers zette in 2020 3,5 procent minder voer om: 9,7 miljoen ton in totaal. Daardoor daalde de brutowinst 1,7 procent tot 433,2 miljoen euro. De nettowinst laat echter een plus zien van 10 procent tot 46,3 miljoen euro.

ForFarmers+zet+minder+voer+om%3B+nettowinst+stijgt
© ForFarmers

Topman Yoram Knoop van ForFarmers spreekt van een bewogen jaar. In 2019 werd gestart met de uitvoering van de efficiencyplannen, waardoor het kostenniveau in 2020 snel verder kon worden verlaagd. 'Vooruitkijkend heb ik, ondanks de aanhoudende onzekerheden, veel vertrouwen in onze strategie Build to grow.'ForFarmers presenteerde de nieuwe strategie in het najaar van 2020. Speerpunten zijn innovatieve en duurzame productconcepten en het inzetten op digitale oplossingen. Daarnaast wil ForFarmers door overnames de positie versterken, eventueel buiten Europa. De overname van De Hoop Mengvoerders en Mühldorfer PferdeFútter in 2020 passen daarbij.


Gezonde toekomst

Bestuursvoorzitter Ben Volker van Coöperatie FromFarmers zegt daarover: 'We blijven als betrokken en grote aandeelhouder de implementatie van de strategie nauwlettend volgen. Dit past in onze ambitie de vitale coöperatie verder te borgen als basis voor een gezonde toekomst.'

De jaarrekening wordt op 23 april door de aandeelhouders van ForFarmers vastgesteld. ForFarmers heeft voorgesteld een vermogensvergoeding uit te keren op participatierekeningen die gelijk is aan het dividend dat wordt ontvangen over de daarmee corresponderende aandelen. Het bedrijf wil over 2020 4,47 euro uitkeren per benut voerequivalent op 31 december 2020.


Klik voor complete jaarverslag op onderstaande pdf

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  10° / 6°
  10 %
 • Dinsdag
  9° / 6°
  50 %
 • Woensdag
  9° / 2°
  15 %
Meer weer