Tim Ubbels wint Maischallenge 2020

Tim Ubbels uit het Friese Jelsum is de winnaar van de Maischallenge 2020. Bij deze wedstrijd van het NAJK, Limagrain en ForFarmers draait het om het beste telen van mais. Daarbij zijn op verschillende momenten in het maisjaar toetsmomenten.

Tim+Ubbels+wint+Maischallenge+2020
© Eigen Foto

De winnaar werd vrijdag tijdens een online bijeenkomst bekendgemaakt. Ubbels wint een reis voor twee personen naar het maisveredelingsbedrijf van Limagrain in Frankrijk. De tweede prijs, een Samsung smartwatch, is voor Niels van de Wouw uit het Zeeuwse Biervliet. Ook de derde prijs gaat naar het Noorden, naar Casper van Oostrom uit het Groningse Scheemda. Voor de drie winnaars heeft ForFarmers respectievelijk drie, twee en een zak Silosolve inkuilmiddel beschikbaar gesteld.

Bij deze vijfde editie was er ook een scholenchallenge. De winnaar, het team van het Almelose Zone.College wint een dagtocht naar het Limagrain onderzoekscentrum in Zeeland. De nummer 2, het team van Aeres Hogeschool in het Flevolandse Dronten, bezoekt het ForFarmers-hoofdkantoor in het Overijsselse Lochem.


Beanchallenge

Voor komend jaar wordt waarschijnlijk naast de Maischallenge ook een Beanchallenge gehouden. Bij deze wedstrijd draait het om de teelt van bonen als veevoer.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  14° / 6°
  10 %
 • Maandag
  10° / 6°
  10 %
 • Dinsdag
  9° / 6°
  50 %
Meer weer