ForFarmers en De Hoop definitief samen verder

De Nederlandse en Duitse mededingingsautoriteiten hebben de overname van De Hoop Mengvoeders door ForFarmers goedgekeurd. Daarmee is de samenvoeging van de twee bedrijven afgerond.

ForFarmers+en+De+Hoop+definitief+samen+verder
© APA

Door de overname ontstaat een pluimveevoerorganisatie met een leidende positie op de vleeskuikenmarkt in Nederland, België en Duitsland. ForFarmers neemt de aandelen in de mengvoer- en transportactiviteiten over van De Hoop Mengvoeders, inclusief de fabriek en aanpalend onroerend goed. De firma gaat verder onder de naam ForFarmers-De Hoop.

De Hoop Mengvoeders is een particulier mengvoederbedrijf in Zelhem dat sinds 1906 producten en diensten levert aan veehouders. De firma richt zich volledig op de pluimveesector. Met ongeveer veertig medewerkers worden vleeskuiken-, legpluimvee- en moederdierenhouders bediend.

Directeur Gert-Jan Buunk van De Hoop Mengvoeders zei eerder al dat de beslissing om zich aan te sluiten bij ForFarmers toekomstgericht is. 'Het is vooral in het belang van onze medewerkers en klanten. In onze lange historie hebben we, met het beste voer en advies, altijd klanten aan ons willen binden. In ForFarmers vinden ze eenzelfde bedrijfsfilosofie en klantbenadering.

Overnameprijs

De overnameprijs bestaat uit een vast bedrag van 23 miljoen euro en een conditionele betaling van maximaal 17 miljoen euro. Deze is afhankelijk van het behalen van de overeengekomen doelstellingen voor de gezamenlijke nieuwe organisatie. Het vaste bedrag wordt nu, bij de afronding, in contanten betaald. De conditionele betaling vindt mogelijk in 2023 plaats.

De maximale overnameprijs houdt rekening met de bestaande marktomstandigheden en is bepaald op een EBITDA-multiple (winst voor aftrek van rentekosten, belastingen, afschrijving en afboekingen) die past binnen de historische bandbreedte die ForFarmers voor acquisities heeft betaald.

De nieuwe combinatie zal worden geleid door Michiel Schreurs, directeur pluimvee van ForFarmers Nederland, tezamen met Buunk, die de verantwoordelijkheid voor de vleeskuikensector op zich zal nemen.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  14° / 6°
  70 %
 • Donderdag
  14° / 5°
  40 %
 • Vrijdag
  16° / 5°
  20 %
Meer weer