Berg aardappelen gedumpt voor CBL-kantoor

Voor het hoofdkantoor van koepelorganisatie Centraal Bureau voor Levensmiddelen (CBL) is vrijdagochtend een grote berg aardappelen gedumpt. De actie lijkt uit de koker te komen van ontevreden boeren, terwijl donderdag nog 'constructief' overleg plaatsvond tussen supermarkten en boerenbelangenorganisaties.

Berg+aardappelen+gedumpt+voor+CBL%2Dkantoor
© ANP Persbureau

Bij de berg aardappelen is een bord geplaatst met de leus: 'Supermarkten draaien op volle toeren over de rug van de boeren'. Het is nog een raadsel wie de aardappelen heeft neergelegd, zegt een woordvoerster van het CBL. Veel hinder heeft de protestactie niet opgeleverd, maar de brancheorganisatie vindt het 'buitengewoon vervelend na zo'n goed gesprek' dat donderdag plaatsvond. CBL weet nog niet of er aangifte wordt gedaan.


Boerenorganisaties spraken donderdag met het CBL en vertegenwoordigers van onder andere Albert Heijn, Jumbo en de voedingsmiddelenindustrie. Onderwerp van gesprek was de manier waarop boeren nog een goede prijs voor hun waren kunnen krijgen. Die discussies waren positief en constructief, zo klonk het bij LTO Nederland, het CBL en andere partijen.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  11° / 4°
  50 %
 • Woensdag
  10° / 4°
  50 %
 • Donderdag
  10° / 3°
  40 %
Meer weer