'De boer aan het roer'

Al mijn leven lang heb ik CDA gestemd, maar deze verkiezingsronde heeft BoerBurgerBeweging mijn stem gekregen. Ik ben zo blij en trots dat Caroline van der Plas daadwerkelijk de Tweede Kamer in gaat. Eindelijk een vrouw met boerenverstand tussen veelal politici die veel praten, maar niets zeggen.

%27De+boer+aan+het+roer%27
© Laurens Eggen

Het zal geen gemakkelijke strijd voor haar worden. Ook ben ik bang dat de agrarische sector weer als wisselgeld wordt gebruikt. Desondanks ben ik ervan overtuigd dat Van der Plas een goed en zwaar weerwoord voor ons heeft en onduidelijke en onjuiste feiten kan weerleggen.

Ik baal er trouwens wel van dat BIJ1 een zetel heeft weten te bemachtigen. Strijd tegen racisme staat hoog in het vaandel bij deze partij. Maar als je hun stemmers peilt, zeggen ze dat ze vooral stemmen om een gekleurde persoon in de Tweede Kamer te krijgen. Benadrukken ze daar racisme niet mee?

Met onnozele kreten als 'halvering van de Nederlandse veestapel' probeerden diverse partijen uit de linkerflank problemen op te lossen en zieltjes te winnen. Ik vind dit asociaal en juist problemen veroorzaken. De Nederlandse veehouderij loopt voorop, is duurzaam, innovatief en heeft een hoge dierenwelzijnsnorm.

Mocht in Nederland de veestapel krimpen, dan wordt dit tekort elders opgevangen onder veel slechtere omstandigheden

Karin van Ass, varkenshouder in Venray

Mocht in Nederland de veestapel krimpen, dan wordt dit tekort elders opgevangen onder veel slechtere omstandigheden. Is dit wat onder andere de Partij voor de Dieren, GroenLinks en D66 willen? Daarnaast heeft de wereldbevolking voedsel nodig.

De Nederlandse agrarische sector levert het meest veilige en duurzame voedsel ter wereld in een hiervoor ideaal klimaat. Dit draagt ook nog eens bij aan de werkgelegenheid en het economisch belang. Misschien moeten sommige partijen toch eens verder kijken dan hun neus lang is.

Ook een uitspraak dat er meer natuur moet (terug)komen in Nederland is mijns inziens zo krom als een hoepel. Officieel hebben wij nauwelijks of geen natuur. Volgens Wikipedia is natuur 'alles wat zichzelf ordent en handhaaft, al of niet beïnvloed door menselijk handelen, maar niet volgens menselijke doelstellingen'.

Ik ken geen stukje Nederland waar niet of nooit is gecultiveerd (menselijk handelen) of waar geen doelstelling aan toegekend is. U wel? Maar gelukkig hebben we Caroline van der Plas. Zij geeft de Nederlandse boer weer moed en hopelijk toekomst.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  5° / -1°
  10 %
 • Zondag
  6° / 2°
  20 %
 • Maandag
  8° / 5°
  50 %
Meer weer