Steeds meer bedrijven zien kansen in cannabissector

Vier nieuwe bedrijven hebben zich aangesloten bij de Legal Cannabis Coalition (LCC), het Nederlandse kenniscentrum voor de ontwikkeling van legale cannabis. Hiermee worden de activiteiten en kennis binnen de LCC opnieuw verstevigd en uitgebreid.

Steeds+meer+bedrijven+zien+kansen+in+cannabissector
© Pixabay

De toegetreden bedrijven zijn adviesorganisatie Delphy, logistiek ontwikkelaar Viscon Group, VEK Adviesgroep en technologiebedrijf Thar Process. 'De kracht van de Nederlandse tuinbouw komt voort uit kennisdelen en samenwerken. Door de samenwerking met de LCC kunnen we ditzelfde principe toepassen in de cannabissector', aldus manager Jeroen van Buren van Delphy.

Naast de ledenuitbreiding krijgen de huidige consultants van het kenniscentrum versterking van Darryn Bruce. Bruce heeft ruime ervaring in projectmanagement en business development. Daarnaast was hij de afgelopen jaren actief in de cannabisindustrie.


Teeltproef medicinale cannabis

In samenwerking met verschillende ondernemingen uit de Topsector Tuinbouw & Uitgangsmaterialen startte Wageningen University & Research (WUR) ruim drie jaar geleden de teeltproef voor medicinale cannabis. Een jaar geleden bundelden zij hun kennis en ervaring samen in de LCC. Inmiddels is het kenniscentrum uitgegroeid tot een netwerk van specialisten in de cannabisketen, van zaad tot eindproduct.


• Lees ook: Tuinbouw en wetenschap sluiten cannabiscoalitie

Met training en consulting houdt de coalitie de kennis van haar leden op peil. Ze ontwikkelt onderzoeken in samenwerking met internationale universiteiten en onderzoekspartners. Op deze manier kunnen telers wereldwijd zo professioneel mogelijk worden ondersteund, stelt Rob Kwinten van Grodan en lid van LCC.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  22° / 13°
  20 %
 • Maandag
  23° / 14°
  10 %
 • Dinsdag
  18° / 16°
  80 %
Meer weer